EVOLUCIÓ DEL PROJECTE

NAIX EL PROJECTE

El que tenia més clar al iniciar aquest projecte és que volia treballar sobre el meu entorn, sobre el meu barri. Les primeres idees per a començar a crear Textures de barri van ser tals com aquestes: teixit humà i social, persona, cos, naturalesa, textura, lloc, pas del temps, record, vivència.

Les textures sempre han estat molt presents a tots els treballs que he fet durant la meua vida d'artista, i ara volia seguir investigant-les en les coses que tinc més a prop. Vaig decidir buscar les textures dels meus veïns i veïnes, de les seues cases i del que veuen cada dia mijançant retrats. Retals detall del que senten i toquen a diari, del que veuen i oloren per la seua finestra. Fragments xicotets on poder apreciar millor les textures. I amb tots els trossets poder crear una cartografia del barri.


OBJECTIU DEL PROJECTE

A partir de la relació directa amb el meu entorn i la meua vivència personal, experimentar les diferents textures que trobe i fer-les vore a la resta de les persones. Textures d'altres persones, les que conviuen amb mi al meu barri.

Entrar en les seues cases, experimentar les seues vivències. Convertir-me en ells un xicotet periode de temps, el suficient per intentar sentir el que ells senten cada dia.

Tot té una textura, en cada lloc on vivim trobem diferents sensacions tàctils. En elles podem trobar una forma d'organitzar el món, una mena d'arxiu propi. La riquesa d'un arxiu sempre m'apassiona, sempre podem vore coses de les que no ens vam adonar quan l'haviem creat i que sorgixquen nous projectes totalment diferents del primer que va sorgir.

TREBALL DE CAMP

Cada dia anava a una casa, després d'haver estat una estona i haver-me impregnat de la seua essència, feia fotos del que cada persona em volia mostrar. D'aquesta forma obtindria un primer gran arxiu d'on traure després les textures.

Viure, conviure, sentir, recollir, retratar i arxivar.

Algunes de les primeres fotografies:






DE L'ESPAI AL PAPER

Per a materialitzar aquestes textures la forma de fer-ho va ser tallant quadrats, com si d'un mostrari es tractara, de les fotos inicials. I passant-les a blanc i negre per a evidenciar la textura i donar-li a aquesta tot el pes.


La manera inicial de presentar el projecte volia que fora una instal·lació. Crear dels fragments objectes, posant les fotografies (trossets) damunt de quadrats de fusta o de qualsevol altre material que em donara volum i profunditat. I agrupant-les per columnes, cada columna representaria a una persona.

Mostra de les imatges per a la instal·lació:










La segona forma que vaig pensar per a presentar el projecte va ser fer un àlbum de retrats. Fent una classificació de cada individu segons el seu arxiu d'imatges. No volia que quedara com un estudi antropològic ni res paregut, volia classificar les fotografies per persones, i dins del bloc de cada persona els mateixos apartats, com per exemple: cos, roba, casa, carrer, menjar, mascotes... Però finalment em va pareixer una forma molt freda d'ensenyar el treball.


La materialització de l'obra ha estat un llibre de 250 pàgines. Un llibre amb els seus capítols: de fora, el cel, el terra, el verd, de dins, els teixits i la pell. Set capítols enllaçats per un text on jo vaig contat els sentiments que he tingut quan he fet les fotografies, quan he estat a aquests llocs i he tingut la meua experiència. Un recorregut, un viatge...
La forma de disposar les pàgines serà horitzontalment. A les pàgines de l'esquerra trobarem el fragment en color i el text i a la dreta una apliació del fragment en blanc i negre o s'evidencia la textura molt més.

Exemple de pàgina esquerra:


I exemple de pàgina dreta:





No hay comentarios:

Publicar un comentario